Η ιατρική μας ομάδα

Ιωάννης Βακαλόπουλος
vakalopoulosΙωάννης Βακαλόπουλος,MD,FECSM

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ

O Ιωάννης Βακαλόπουλος γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1965 στη Θεσσαλονίκη.

Τελείωσε με Άριστα το Λύκειο και το 1983 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε με Άριστα το 1989. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από το 1993 ως το 1997.

To 1997 μετά από επιτυχία στις εξετάσεις της Ελληνικής Ουρολογικής εταιρείας για την υποτροφία «Απόστολος Δεληβελίωτης» έλαβε ειδικό βραβείο 1.000.000 δραχμών.
Το 1998 μετά από επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις πήρε το τίτλο του Fellow of European boards of Urology (FEBU). Εξειδικεύθηκε στην Ανδρολογία και στη Γυναικοουρολογία-Νευροουρολογία επί 18 μήνες στο Ινστιτούτο Ουρολογίας και Νεφρολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου. Ειδική εκπαίδευση στην τοποθέτηση προσθετικών υλικών(πεϊκές προθέσεις, συσκευές ακράτειας κλπ) έκανε επίσης στις ΗΠΑ και Γερμανία.

Το 2000 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα».  Πρόσφατα έλαβε και πάλι μετά από επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις τον τίτλο του Fellow of European Committee for Sexual Medicine (FECSM).

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Ουροποιητικών Οργάνων του ΑΠΘ από το 2000 έως το 2002, ενώ από το Νοέμβριο του 2003 έως τον Ιούνιο του 2006 υπηρέτησε στην Ά Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ ως υπεύθυνος του Ανδρολογικού Ιατρείου της κλινικής.

Το Δεκέμβριο του 2005 εξελέγη Λέκτορας Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε Επίκουρο Καθηγητή Ουρολογίας του ΑΠΘ. Από τότε εργάζεται στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ, που εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» ως προϊστάμενος του Ιατρείου σεξουαλικών διαταραχών και υπογονιμότητας. Παράλληλα εργάζεται και ιδιωτικά από το 1999 και χειρουργεί τα ιδιωτικά του περιστατικά στην «Γενική Κλινική Euromedica” και στην κλινική «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη.

Ασχολείται με όλο το φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας, αλλά έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με την σεξουαλική ιατρική και ανδρολογία στον τομέα της στυτικής δυσλειτουργίας, διαταραχών εκσπερμάτισης, διαταραχών σεξουαλικής επιθυμίας, παθήσεων πέους, υπογοναδισμού, συνδρόμων χρόνιου πυελικού πόνου-χρόνιας προστατίτιδας. Επίσης στην ακράτεια ούρων, νευροουρολογία και την προσθετική ουρολογία (πεϊκές προθέσεις, συσκευές ακράτειας κλπ).

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε περισσότερα από 100 ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει 30 διεθνείς και 20 ελληνικές πλήρεις δημοσιεύσεις και δεκάδες περιλήψεις εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος των:

  • European Boards of Urology (FEBU)
  • European Multidisciplinary Joint Committee for Sexual Medicine (FECSM)
  • Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (General Medical Council)
  • Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
  • Τμήματος Ουροδυναμικής και Νευροουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
  • Τμήματος Ανδρολογίας και Υπογονιμότητας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
  • Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Διοικητικές θέσεις

  • Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
  • Ειδικός Γραμματέας σεξουαλικής ιατρικής του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ανδρολογικής εταιρείας
Αθηνά Γιαννοπούλου
giannopoulouΑθηνά Γιαννοπούλου, MD

Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός


Αριστούχος Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Δρ Αθηνά Γιαννοπούλου γεννήθηκε στην Ξάνθη, το 1962 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1986. Άρχισε αμέσως την πρακτική της στη Γενική Χειρουργική του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Τρία χρόνια αργότερα και μετά την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού έτους παροχής υπηρεσιών (αγροτικό), σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, μετέβη στις ΗΠΑ για να συνεχίσει την καριέρα της στην Ιατρική, ένα όνειρο που είχε από τότε που ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή.

Έγινε δεκτή το 1990 στο Τμήμα Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Duke, υπό την προεδρία του Δρ. Sabiston και εργάστηκε ως ερευνητής στα εργαστήρια χειρουργικής του μελανώματος. Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ECFMG και FLEX και έγινε δεκτή στην Γενική Χειρουργική του Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας του Chapel Hill, το παλαιότερο δημόσιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Το 1996, συνεχίστηκε η παραμονή της στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο UNC με συνδυασμένη εκπαίδευση στη μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο Duke και στο τραύμα και τις κρανιοπροσωπικές χειρουργικές επεμβάσεις στο CMC, Charlotte NC.

Αποκτώντας την πιστοποίηση ειδικότητας του American Board of Plastic Surgery, ξεκίνησε τις χειρουργικές συνεργασίες όσο αφορά την Αισθητική Βλεφαροπλαστική Χειρουργική και Χειρουργική Μαστού στο Κέντρο Paces Plastic Surgery του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα. Είχε την ευτυχία να εργαστεί και να διδαχθεί, από τους μεγαλύτερους και ικανότερους σε διεθνές επίπεδο αναγνωρισμένους πλαστικούς χειρούργους, όπως τον Δρ Rod Hester, τον Δρ Foad Nahai, τoν Δρ Mc Cord και τον Δρ Codner.

Επέστρεψε στο Durham NC και ξεκίνησε τη δική της πρακτική στην αισθητική πλαστική χειρουργική.

Επί 9 χρόνια εργάστηκε στο Durham NC έχοντας μια ταλαντούχα καριέρα, αναγνωρισμένη ως μια από τους πιο επιτυχημένους πλαστικούς χειρουργούς της περιοχής.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 και ξεκίνησε το δικό της ιατρικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας όμως το γραφείο της στις ΗΠΑ. Το ιατρείο της Δρ Αθηνάς Γιαννοπούλου εκφράζει τη στάση και τη φιλοσοφία της όσο αφορά την η αισθητική πλαστική χειρουργική.

Δέχεται καθημερινά ασθενείς από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, πραγματοποιώντας επεμβάσεις στην Κλινική Άγιος Λουκάς, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Η Δρ «G», μετά από 20 χρόνια στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και έχει ένα γιο 20 ετών. Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει, η μαγειρική, η ανάγνωση βιβλίων, η γιόγκα, το τρέξιμο και ο χορός.